Zanger van "Fade to grey" overleden

Steve Strange, de frontzanger van de Britse groep Visage, is overleden. Visage is vooral bekend van de hit "Fade to grey" uit 1980. Strange overleed in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh aan aan de gevolgen van een hartaanval, hij werd 55.

Steve Strange, die eigenlijk Steven Harrington heette, wordt gezien als een van de pioniers van de new romantic, een stroming binnen de new wave. Hij begon zich te interesseren voor muziek na een concert van de Sex Pistols in 1976. Niet veel later opende hij de club Blitz in de Londense wijk Soho. Blitz werd meteen "the place to be" voor newromanticgroepen; onder meer de groep Duran Duran maakte er zijn debuut.

In 1979 vormde Strange zijn eigen groep Visage. Ze maakten twee succesalbums, waarvan de hit "Fade to grey" uit 1980 het bekendste nummer is (zie onderaan). De groep hield ermee op in 1984.

Steve Strange was een tijdlang zwaar verslaafd aan heroïne en kende daardoor heel wat geld- en gezondheidsproblemen. Zijn manager laat aan de BBC weten dat hij de laatste tijd opnieuw last had van zijn gezondheid, maar had geen weet van levensbedreigende problemen. Zijn vrienden reageren dan ook geschokt.

Meest gelezen