Anne Teresa De Keersmaeker wint Oostenrijks erekruis

Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker heeft vandaag in Wenen het Oostenrijkse Erekruis voor Wetenschap en Kunst ontvangen. Ze kreeg de erkenning uit handen van Josef Ostermayer, de Oostenrijkse minister voor Kunst en Cultuur.

De Oostenrijkse deelstaat Wenen kende De Keersmaeker in 2011 al de Gouden Orde van Verdienste toe.

De Keersmaeker heeft in de loop van haar carrière een sterke band opgebouwd met het Oostenrijkse publiek, onder meer dankzij haar aanhoudende relatie met het ImPulsTanz Vienna International Dance Festival, waar ze al meer dan 25 choreografieën voorstelde.

Anne Teresa De Keersmaeker werd in 1996 in ons land geridderd tot barones. De Vlaamse regering bekroonde haar in 2012 met de Prijs voor Algemene Culturele Verdienste. Nog in 2012 kreeg ze de Gouden Medaille van de stad Lissabon overhandigd.

Meest gelezen