Strafrechtelijk onderzoek naar HSBC-bank na Swissleaks

Het openbaar ministerie van Genève in Zwitserland is een strafrechtelijk onderzoek opgestart naar HSBC Private Bank wegens witwaspraktijken. Vanochtend vonden er huiszoekingen plaats op de zetel van de Zwitserse afdeling van de Britse bank in Genève.

"Het openbaar ministerie kondigt aan dat het, in het licht van de recente onthullingen met betrekking tot HSBC Private Bank (Zwitserland), een strafrechtelijke procedure is opgestart tegen de bank en tegen onbekenden, wegens het witwassen van geld", zo staat in een persbericht van het openbaar ministerie.

Het onderzoek is in eerste instantie gericht tegen de bank, maar zou kunnen worden uitgebreid naar fysieke personen, "die zelf verdacht worden witwassen of dat ze eraan hebben deelgenomen".

De Zwitserse afdeling van de Britse bank HSBC ligt sterk onder vuur nu is gebleken dat ze duizenden klanten heeft geholpen om miljarden euro's te verbergen voor de fiscus. België zou met meer dan 3.000 klanten tot de tien landen behoren met de meeste klanten bij HSBC in Zwitserland.

Meest gelezen