De Telegraaf niet welkom bij fotosessie Oranjes

De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft aangekondigd dat de fotograaf van de krant De Telegraaf niet welkom is op de officiële fotosessie van de Nederlandse koninklijke familie in het skioord Lech in Oostenrijk. De krant had vanochtend een foto van prinses Beatrix op ski's in de krant gepubliceerd.

In Nederland geldt een mediacode die voorziet dat er twee keer per jaar officiële fotosessies met de koninklijke familie wordt gehouden. Maandag vindt een van die sessies met de koninklijke familie plaats in het Oostenrijkse skioord Lech.

De fotografen van de krant De Telegraaf zijn niet welkom omdat de krant tegen de afspraak in al foto's van de skiënde prinses Beatrix heeft gepubliceerd.

"Dat is een schending van de persoonlijke levenssfeer van de prinses", meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De mediacode wordt door sommige media afgedaan als "niet meer van deze tijd". Vorig jaar publiceerde het blad Nieuwe Revu met opzet twee foto's van prinses Amalia om de mediacode aan de kaak te stellen. De rechtbank gaf het blad ongelijk.

Meest gelezen