Politie verspreidt opsporingsbericht na zuuraanval

De federale politie heeft op vraag van het parket van Brussel een opsporingsbericht verspreid over de man die gisteren een vrouw met zuur aanviel bij de Delhaize op het Antwerpse Zuid.

"Op vrijdag 20 februari 2015 omstreeks 07.30 uur, vond een gewelddadige aanval plaats in het winkelcentrum aan het Zuid in Antwerpen. Een medewerker van Delhaize was aan het werk in de winkel. Toen zij zich op het trottoir voor de winkel begaf, werd zij aangesproken door een man die haar zuur in het gezicht heeft gegooid.

De dader is weggelopen en heeft het zwaar verbrande slachtoffer aan haar lot overgelaten", aldus de politie. De vrouw is ondertussen buiten levensgevaar. Ze wordt wel nog altijd in een kunstmatige coma gehouden.

Gefilmd

Volgens de eerste elementen van het onderzoek is de dader van de zuuraanval al bekend voor andere feiten. In december werd hij gefilmd in een ING-kantoor in Linkebeek, maar ook in Brussel.

De dader is een blanke man van 40 tot 50 jaar oud. Hij heeft kort bruin haar en een beginnende voorhoofdskaalheid. Hij verplaatst zich met een voertuig en werd ook al gezien in Binche, La Louvière, Seneffe, Manage, Waterloo, Brussel, Ukkel en recent nog in Ruisbroek.

Meest gelezen