Verloren gewaand verhaal Sherlock Holmes ontdekt

Meer dan honderd jaar na de publicatie van het kortverhaal "Sherlock Holmes: Discovering the border burghs and, by deduction, the Brig Bazaar" is een exemplaar van het verhaal opgedoken op de zolder van een 80-jarige man in Groot-Brittannië.
Hartwood Films2012

De 80-jarige Walter Elliot uit Selkirk in Schotland heeft een exemplaar van het kortverhaal "Sherlock Holmes: Discovering the border burghs and, by deduction, the Brig Bazaar" ontdekt onder een stapel boeken op zijn zolder.

Arthur Conan Doyle (1859-1930) schreef het verhaal van 1.300 woorden aan het begin van de vorige eeuw. De opbrengst van het boekje van 48 pagina's ging naar de bouw van een brug in Selkirk in Schotland. De brug over de rivier Ettrick werd in 1902 vernield bij overstromingen.

De schrijver van Sherlock Holmes verbleef dikwijls in Selkirk en besloot in 1904 om de gemeenschap te helpen met de heropbouw van de infrastructuur na de overstromingen. 

Het boekje zal tentoongesteld worden in een museum in Selkirk.

Meest gelezen