200 "Belgische" Mercedessen van E-Klasse en CLS-Klasse teruggeroepen

Het Duitse autoconcern Daimler roept in België iets meer dan 200 wagens van de modellen E-Klasse en CLS-Klasse van Mercedes terug, gebouwd tussen juli 2012 en december 2014. Het gaat voornamelijk om benzinewagens, zo is vernomen bij Mercedes-Benz Belux. Eerder raakte al bekend dat in Duitsland en China zowat 150.000 wagens terug naar de garage moeten, in de VS zijn het er ook nog eens 150.000.
LAIF

Het gaat volgens Mercedes om een preventieve maatregel. Een rubberen afdichting in het motorcompartiment zou mogelijk kunnen loskomen en contact maken met onderdelen die warm worden. In zeer zeldzame gevallen zou dat tot brand kunnen leiden.

Het mogelijke euvel kwam aan het licht na meldingen en bij kwaliteitscontroles. Mercedes heeft geen weet van ongevallen of schade.

Het 200-tal Belgische klanten in kwestie zal een brief ontvangen met de uitnodiging om het euvel kosteloos te laten herstellen. De herstelling duurt slechts enkele minuten.