3 overvallers gevat na achtervolging en schietpartij

De politie heeft drie verdachten opgepakt na de achtervolging die geëindigd was op de E34 in Oud-Turnhout. De overvallers, die op de politie hadden geschoten met een kalasjnikov, waren te voet verder gevlucht. De klopjacht duurde de hele voormiddag. De verdachten hadden een ramkraak gepleegd in Nederland.

Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat er twee verdachten in de auto aanwezig waren, maar op basis van verder onderzoek bleek het om drie personen te gaan. Na de arrestatie van de twee verdachten eerder vanochtend, werd later ook de derde dader gearresteerd.

De drie overvallers pleegden rond 4 uur vannacht een ramkraak op een bankkantoor. "De daders zijn gevlucht met een snelle wagen en zijn richting België gereden. Ze werden achtervolgd door de Nederlandse politie, hebben de E19 genomen en zijn zo in Brasschaat beland, waar de Belgische politie de achtervolging heeft overgenomen", vertelde Rudy Remijsen van de lokale politie van Turnhout vanmorgen.

"Het voertuig is vervolgens richting Sportpaleis gereden, heeft daar de afrit genomen en is uiteindelijk op de E34 richting Turnhout terechtgekomen. In Turnhout zijn door de politie spijkermatten op de wet gelegd waar de verdachten zijn overgereden." De verdachten konden nog afrit 25 nabij Oud-Turnhout bereiken maar moesten daar hun voertuig achterlaten, waarna ze te voet verder vluchtten.

De daders waren gewapend. Tijdens de achtervolging hebben ze zowel in Nederland als in België op de politie geschoten met een kalasjnikov. Die heeft ook het vuur geopend, maar er is niemand gewond geraakt.

De speciale eenheden kwamen ter plaatse en er werd een helikopter ingezet. Voor de veiligheid werd de snelweg bij Oud-Turnhout gedeeltelijk afgezet. De omwonenden kregen de raad om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Het gaat om enkele huizen.