"Yep, Lady Gaga moet nog aan de afwas"

Een paar rode "rubberhandschoenen". Geen mens haalt het in zijn hoofd ermee op de rode loper van de Oscars te verschijnen... behalve dan Lady Gaga. Haar opvallende accessoires zijn in geen tijd tot een ware hit op het internet uitgegroeid. Ook het bizarre gedrag van John Travolta voor en tijdens de Oscarceremonie is voorwerp van discussie.

Dat Lady Gaga met haar kledingkeuze graag provoceert, is niet nieuw. Wat ze gisteravond op de rode loper van de Oscars klaarspeelde, is evenwel buiten categorie. De jurk die ze droeg (een creatie van Azzedine Alaïa) leverde haar veel lof op, de bijhorende handschoenen genereerden heel andere kritieken.

De popster koos immers voor een paar rode "rubberhandschoenen" die feilloos de vergelijking met afwasattributen konden doorstaan. Een gewaagd statement volgens de ene, een onvergeeflijke vestimentaire faux pas volgens de ander.

Op het internet zijn de handschoenen in geen tijd een eigen leven gaan leiden. Talloze zogenoemde "meme's" en parodieën zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten. Daaruit moet blijken dat het aantal toepassingen waarbij de handschoenen van pas komen schier oneindig is.

"Adele Dazeem"

Ook over het bizarre gedrag van John Travolta is het laatste woord nog niet gezegd. Niet alleen kuste hij Scarlett Johansson in een eigenaardige pose op de wang, op het Oscarpodium greep hij Idina Menzel voortdurend bij de kin beet. Eén lichtpunt voor de acteur: de zangeres heeft hem naar eigen zeggen helemaal vergeven voor zijn uitschuiver tijdens de Oscarceremonie vorig jaar. Hij kondigde haar toen om onverklaarbare reden aan als "Adele Dazeem".

lees ook