Festival Artefact in Leuven lokt 14.000 bezoekers

De voorbije tien dagen hebben 14.134 mensen het kunstenfestival Artefact in de binnenstad van Leuven bezocht. De organisatoren zijn heel tevreden over de opkomst en spreken van een "succeseditie".

Het kunstenfestival Artefact in Leuven vond van 11 tot 22 februari plaats op verschillende locaties in de stad. In totaal hebben 14.134 mensen een van de verschillende activiteiten bijgewoond.

Artefact had als titel "You must change your life" naar het gelijknamige boek van de Duitse filosoof Peter Sloterdijk. Volgens Sloterdijk moet de mens zich voortdurend aanpassen aan zijn wisselende omgeving en moet hij via training, oefening en rituelen op zoek gaan naar nieuwe evenwichten.

Onder meer de tentoonstelling "Balance from within" van Jacob Tonski en de installatie "Stranger visions" van Heather Dewey-Hagborg waren twee hoogtepunten op Artefact. "Balance from within" was een antieke sofa die balanceert op één poot. "Stranger visions" bestond uit zeven 3D-geprinte hoofden op basis van DNA dat gevonden werd op openbare plaatsen.

De volgende editie van Artefact zal worden gecureerd door Karen Verschooren. Verschooren werkte tot voor kort in het kunstencentrum Z33 in Hasselt.