Filerecords door regenweer en ongevallen

De ochtendspits is uiterst moeizaam verlopen. Op het piekmoment stond er net geen 450 kilometer file. Dat is hoogst uitzonderlijk, vorig jaar bedroeg het filerecord tijdens de ochtendspits 380 kilometer.

Het slechte weer bemoeilijkte het verkeer en veroorzaakte heel wat ongevallen. Bovendien is het de eerste dag na de krokusvakantie. Dat alles heeft tot recordcijfers geleid.

De problemen situeerden zich vooral rond Brussel. Zo gebeurde er op de E40 vanuit Gent aan de parking van Groot-Bijgaarden een aanrijding tussen een wagen en een vrachtwagen, wat wachttijden tot anderhalf uur opleverde.

Daarnaast waren er wat kleinere incidenten. Zo stond er een geschaarde vrachtwagen aan de afrit Drogenbos op de Buitenring, en stond er een defecte vrachtwagen op diezelfde Buitenring ter hoogte van Anderlecht. Op de E40 tussen Luik en Brussel reed in Haasrode een wagen in de gracht, en op de E411 tussen Namen en Brussel is in Jezus-Eik gebeurde een aanrijding.

Tussen Gent en Antwerpen op de E17 stonden ook nog eens 2 auto's stil op de linkerrijstrook, en nog in Antwerpen was de bevrijdingstunnel richting Brussel versperd door een ongeval met onder meer een vrachtwagen. Het was ook aanschuiven op de verbinding tussen Limburg en Brussel via Leuven, met wachttijden tot een uur.

Ook in Wallonië verliep het verkeer uiterst moeizaam. Vooral in de provincies Luik en Luxemburg waren er door sneeuw heel wat ongevallen.