Gasontploffing in appartement in Gent

In Gent heeft een gasontploffing in een appartement in aanbouw aanzienlijke materiële schade veroorzaakt. Niemand raakte gewond maar er sneuvelden verschillende ruiten van geparkeerde wagens in de omgeving. De explosie is vermoedelijk veroorzaakt door een warmeluchtblazer in de buurt van een gasfles.

De gasexplosie gebeurde om 11.45 uur in een pand aan de Oosteeklostraat, een zijstraat van de Blaisantvest in de Rabotwijk. Daar wordt gewerkt aan het woonproject Blaisantpark, op de plaats waar voorheen warenhuis Aldi was gevestigd.

"De explosie gebeurde in een appartement in aanbouw op de eerste verdieping", zegt woordvoerder Manuel Gonzalez van de Gentse lokale politie. "Er is een gasfles ontploft, vermoedelijk nadat een warmeluchtblazer verkeerd werd gericht.

Er waren geen arbeiders in de buurt van de ontploffing, maar de ruiten van het appartement werden weggeblazen. Er zijn scheuren in de muren en ook de ruiten van andere appartementen zijn beschadigd." Twee wagens in de omgeving liepen schade op. Twee jaar geleden werden bij de sloop van de vroegere Aldi ook al twee wagens verpletterd toen een gevelmuur instortte.

Het incident leidde tot verkeershinder aan de Blaisantvest en de Opgeëistenlaan.