Jennifer Lopez steekt Ellen DeGeneres naar de kroon

Na de legendarische selfie die Ellen DeGeneres vorig jaar samen met tal van andere beroemdheden tijdens de Oscarceremonie maakte, was het vannacht uitkijken wie dit jaar de trofee voor "beste selfie" mee naar huis mocht nemen. De winnaar blijkt Jennifer Lopez.

De selfie van DeGeneres, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence en verschillende andere Hollywoodberoemdheden op de Oscars vorig jaar, ging de geschiedenis in als de meest succesvolle tweet ooit met inmiddels ruim 3,3 miljoen retweets.

Dit record verbreken of evenaren, is tijdens de Oscarceremonie dit jaar niet gelukt. Verschillende beroemde gasten hebben wel een nobele poging gedaan. Vooral de selfies die Jennifer Lopez op haar Instagramprofiel plaatste, weken de tongen los.

Photobomb

De eerste selfie nam Lopez samen met haar "buurvrouw" Meryl Streep. "#oscarlegend", luidt één van de bijhorende hashtags. De tweede selfie was bedoeld als solonummer, ware het niet dat Jennifer Aniston en haar vriend Justin Theroux het plaatje op meesterlijke wijze wisten te verstoren. Meteen de beste photobomb van de avond.

Metaselfie

Ook andere beroemdheden hebben zich vannacht laten gaan in het nemen van selfies. Acteur Idris Elba deed het met collega Jessica Chastain. Ook Jared Leto, Idina Menzel en Dakota Johnson namen een kiekje. Benedict Cumberbatch koos voor een "familieselfie" en Reese Witherspoon ging voor de metaselfie samen met fans die een selfie samen met haar maakten.

lees ook