Muyters vindt dat Bloso Vlaamser moet worden

De Vlaamse regering wil de sportadministratie vernieuwen en heeft een conceptnota voor de samensmelting van Bloso en het Departement Sport goedgekeurd. Daarbij hoort volgens minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) ook een nieuwe naam: Agentschap Sport Vlaanderen.

"Vlaanderen krijgt een nieuwe, modernere sportadministratie", heeft De Morgen vernomen op het kabinet van minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). "Dat is efficiënter, want op dit moment is het Vlaamse sportbeleid verdeeld over de twee afdelingen."

Bij een nieuwe sportadministratie hoort ook een nieuwe naam. Muyters wil Bloso herdopen tot Agentschap Sport Vlaanderen, naar analogie met het huidige Topsport Vlaanderen, maar de Vlaamse regering moet de knoop over de nieuwe naam wel nog doorhakken. Dat moet gebeuren voor 1 januari 2016.

Bij Bloso staan ze weigerachtig tegenover de naamsverandering. "Bloso is een gesetteld merk. Het zou zonde zijn dat zomaar weg te gooien", klinkt het. "Bloso" staat voor "agentschap ter Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie."