Negen doden bij geweld tussen leger en rebellen in Colombia

In Colombia zijn negen doden gevallen bij schermutselingen tussen linkse rebellen en de ordetroepen. Dat hebben plaatselijke media vernomen van de autoriteiten. Onder de doden bevinden zich zes leden van de marxistische guerrillabeweging Nationaal Bevrijdingsleger ELN en het kleinere vrijheidsleger EPL. Er raakten ook drie soldaten gewond.
AP1998

De gevechten braken uit in het departement Norte de Santander, aan de noordoostelijke grens met Venezuela. In het zuidwesten van Colombia kwamen bij gevechten met het leger ook drie leden van de rebellenbeweging FARC om.

De regering onder leiding van Juan Manuel Santos startte midden 2014 vredesgesprekken op met het ELN. Sinds november 2012 lopen er in Cuba ook onderhandelingen met de FARC. Het conflict, dat nu al meer dan vijf decennia aan de gang is, heeft al aan zeker 200.000 mensen het leven gekost.