Nog geen doorbraak in onderzoek naar zuuraanval

In het onderzoek naar de dader van de zuuraanval in een Delhaize in Antwerpen hebben de speurders afgelopen weekend verschillende huiszoekingen uitgevoerd. Ze hebben ook enkele mensen verhoord, maar dat alles heeft nog niet geleid tot een doorbraak.

Vrijdagochtend gooide een onbekende man zuur in het gezicht van een poetsvrouw aan de Delhaize op het Antwerpse Zuid. De dader sloeg op de vlucht. Later bleek dat hij sinds begin december de supermarktketen bedreigde en probeerde af te persen.

Speurders zoeken met man en macht naar de dader, die voorlopig spoorloos is. De federale politie verspreidde afgelopen weekend een opsporingsbericht. Er zijn daarop al enkele tips binnengelopen, op basis waarvan het afgelopen weekend enkele huiszoekingen uitgevoerd zijn, verspreid over het hele land.

Het parket nam ook enkele mensen mee voor verhoor, zowel mensen die denken de man te hebben herkend op de beelden die de politie verspreid had, als mensen die iets verdachts opgemerkt hadden. "Een aantal van die verhoren zijn nog bezig maar een grote doorbraak is er nog niet", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

In enkele kranten wordt gespeculeerd over de vraag hoe de politie aan camerabeelden van de man geraakt is, nog voor hij zijn aanval uitvoerde (de beelden dateren van eind december, nvdr.), maar daarover wil het parket niets kwijt. Nog volgens sommige media zou het parket zijn identiteit kennen, maar dat wil het bevestigen noch ontkennen.

Het parket is er zich naar eigen zeggen van bewust dat er nog heel wat vragen openblijven. "Maar op dit moment kunnen we niet veel meer zeggen om het onderzoek niet in gevaar te brengen", klinkt het.