Piet Huysentruyt werkt aan nieuw Vier-programma in de stijl van "SOS Piet"

Televisiekok Piet Huysentruyt werkt bij Vier aan een nieuw programma dat doet denken aan zijn VTM-succes "SOS Piet". Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Huysentruyt wil naar eigen zeggen "terug naar het volk" en gaat opnieuw koken bij mensen thuis. Vier bevestigt dat Huysentruyt werkt aan een nieuw programma, maar onthoudt zich van commentaar.

Eind december raakte bekend dat "Smakelijk", het dagelijkse kookprogramma van Huysentruyt op Vier, zou worden afgevoerd. De zender liet toen wel verstaan dat ze wilde blijven samenwerken met de televisiekok, maar in een ander format.

Volgens Het Laatste Nieuws is er intussen een pilootaflevering van een nieuw kookprogramma ingeblikt. Huysentruyt trekt daarin opnieuw naar de mensen thuis. "Ik wil kijken wat ze koken, hen eventueel helpen, maar zonder belerend vingertje", zo klinkt het in de krant.

Huysentruyt lijkt erop gebrand om opnieuw te scoren, na de tegenvallende kijkcijfers van zijn Vier-programma's "Smakelijk" en "Chez Piet". "Met 30.000 kijkers heb je geen reden van bestaan. Als het me nu niet lukt, dan ga je me niet meer zien op televisie. Dan is het over, en weet ik hoe laat het is."

Vier bevestigt dat het verhaal klopt, maar de zender geeft liever geen verdere commentaar. Huysentruyt werkt trouwens niet enkel samen met de commerciële zender. Hij maakt binnenkort ook zijn intrede op de digitale kookzender Njam!, met een programma over zijn restaurant Likoké.