Pixies gaat opnieuw de boer op met nieuw werk

De Amerikaanse rockgroep Pixies heeft op zijn website zestien nieuwe concerten aangekondigd in de VS. De band met Black Francis, Joey Santiago en David Lovering zal net als tijdens de vorige concertreeks een beroep doen op bassiste Paz Lenchantin voor de optredens.

Pixies is klaar voor een nieuwe reeks concerten. De band heeft zestien nieuwe optredens in de VS tussen begin mei en eind juni. Later zullen daar nog concerten aan toegevoegd worden. Het is voorlopig nog niet duidelijk of de band ook naar Europa komt.

De groep heeft de voorbije maanden nieuwe nummers geschreven. Verschillende van de nummers zullen tijdens de concertreeks voor het eerst live gespeeld worden voor een publiek.

Pixies brak in het tweede deel van de jaren tachtig door met invloedrijke albums als "Surfer rosa" en "Doolittle". Begin de jaren 90 werd de band opgedoekt, maar in 2004 volgde een - voor de muzikanten bijzonder lucratieve - reünie.

Vorig jaar bracht de groep het album "Indie Cindy" uit. Het is het eerste album van Pixies zonder bassiste Kim Deal. Deal werd in 2013 vervangen door bassiste Paz Lenchantin.