Rechter houdt looninlevering bij V&D tegen

De Nederlandse warenhuisketen V&D mag de lonen van de leden van vakbonden FNV en CNV onder zijn 5000 warenhuiswerknemers niet verlagen. Dat heeft de rechter in Amsterdam beslist na een klacht van FNV en CNV.

Volgens V&D is het nodig de lonen met 5,8 procent te verlagen. De inlevering maakt deel uit van het reddingsplan om het noodlijdende concern overeind te houden. Het 127 jaar oude winkelbedrijf draait al twintig jaar met verlies.

De advocaat van V&D zei vorige week tijdens de behandeling van de zaak dat de onderneming weer in de gevarenzone zou terechtkomen als door de loonsverlaging een streep zou worden gezet. Het akkoord met onder meer de verhuurders van de winkelpanden over verlaging van de huren zou dan op losse schroeven komen te staan.