Roeselaarse handelaars vragen aanpassing voorlopig circulatieplan

In Roeselare hebben handelaars van de wijk Krottegem kort actiegevoerd voor het begin van de gemeenteraad. Ze deelden daarbij hapjes uit aan de raadsleden en het schepencollege. Zo wilden ze hernieuwde aandacht vragen voor hun ontevredenheid over het voorlopig circulatieplan in de wijk achter het Roeselaarse station.

Sinds eind augustus vorig jaar is er in heel wat straten van de Roeselaarse wijk alleen maar eenrichtingsverkeer mogelijk. Zo wilde de stad intensief sluipverkeer ontmoedigen. De handelaars vinden echter dat de wijk door het nieuwe circulatieplan nog meer geïsoleerd wordt van de stad. Bovendien stellen ze een daling vast van hun omzet, omdat veel mensen door de huidige verkeerssituatie minder vlot hun bestemming bereiken.

Burgemeester Luc Martens (CD&V) beloofde om de situatie nogmaals te laten bekijken en eventueel snel kleine ingrepen uit te voeren die de bereikbaarheid van Krottegem moeten verbeteren.