Tobback blijft zich tegen Uplace verzetten

De stad Leuven blijft zich verzetten tegen de komst van het winkelcentrum Uplace in Machelen. Burgemeester Louis Tobback (SP.A) van Leuven wil alle juridische middelen gebruiken om Uplace tegen te houden.
Burgemeester Louis Tobback blijft zich tegen Uplace verzetten.

Vandaag maakte de Vlaamse regering een studie bekend, waaruit blijkt dat het winkelcomplex geen bijkomende problemen zou veroorzaken voor het verkeer op de Brusselse ring en in de buurt. Dat komt omdat de oorspronkelijke plannen van Uplace fel afgeslankt zijn. Daarom is ook geen extra treinstation of busverbinding nodig.

Burgemeester Louis Tobback van Leuven is niet onder de indruk van de nieuwe studie. Hij wil alle juridische middelen gebruiken om Uplace tegen te houden. Tijdens de periode van openbaar onderzoek voor het nieuwe, afgeslankte plan, zal Leuven bekijken wat de stad kan ondernemen tegen Uplace. Tobback wijst erop dat Leuven dat al eerder met succes gedaan heeft.