Vakbonden eisen dat OCMW Sint-Pieters-Leeuw besparingsplan intrekt

De vakbonden hebben tijdens een personeelsvergadering van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw geëist dat het OCMW zijn plan intrekt om de diensten gezinszorg en aanvullende thuiszorg vanaf 2016 af te stoten. Eerder besliste het OCMW al om de eigen poetsdienst die met dienstencheques werkt op 1 juli 2015 stop te zetten. Al deze diensten worden uitbesteed. Bij deze operatie verliezen 49 mensen hun werk.

"Het gaat hier om kerntaken die het OCMW zelf moet opnemen en niet moet uitbesteden", zegt Nele Massaer (ACV Openbare Diensten). "Bovendien gaat het hier om tewerkstelling van mensen die zwak staan op de arbeidsmarkt. Wij willen dat het gemeentebestuur zijn verantwoordelijkheid neemt en er op de een of andere manier voor zorgt dat al deze mensen hun job behouden." Op 18 maart neemt de OCMW-raad een beslissing over de beide diensten. De vakbonden verspreiden dan protestaffiches.

Voor de personeelsleden van de poetsdienst van het OCMW die hun job verliezen, organiseert het OCMW een interne jobbeurs waarop ze kunnen solliciteren bij de externe poetsdiensten die hun taak overnemen.