Verlenging dreigingsniveau 3 veroorzaakt problemen voor politie

De verlenging van het verhoogde dreigingsniveau in ons land veroorzaakt praktische problemen in de plaatselijke politiezones. Politiemensen moeten soms uit vakantie terugkomen of kunnen niet op vakantie gaan.
BELGAIMAGE
Politie in de diamantwijk in Antwerpen.

Vanmiddag heeft het crisiscentrum van de regering beslist dat het dreigingsniveau nog minstens twee weken op niveau 3 blijft, dat is het op een na hoogste niveau. Voor agenten betekent dat bijvoorbeeld dat ze niet alleen op pad mogen.

In veel politiezones worden daardoor de minder dringende dossiers nu met vertraging afgewerkt. Soms worden ook de geplande vakanties van inspecteurs ingetrokken en het is zelfs mogelijk dat politieagenten uit vakantie teruggeroepen worden.