Zware brand bij groenestroombedrijf in Beernem

In Beernem, in West-Vlaanderen, heeft een felle brand gewoed in een bedrijf dat groene energie produceert uit afval. Er zou vannacht eerst een explosie geweest zijn, die werd gevolgd door een felle brand. De rookpluim was kilometers ver te zien.

De brand bij Bio Electric ontstond rond 0.30 uur vannacht. Er kwamen verschillende brandweerkorpsen aan te pas om de vlammen te bedwingen. De rookpluim was tot ver in de wijde omgeving te zien en er deden zich enkele hevige explosies voor. De brandweer was tot 7.30 uur bezig met nablussen

Gewonden zijn er niet gevallen. Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. De brandweerkorpsen van Oostkamp en Brugge werden bijgestaan door Aalter, Maldegem en Wingene.

De schade aan de loods is enorm, maar de vlammen zijn niet tot bij de grootste tanks geraakt. Volgens de brandweer zal de brand geen onmiddellijk gevolg hebben voor de gezinnen die stroom krijgen via het bedrijf. Wat de gevolgen op langere termijn zullen zijn, valt nog af te wachten.