100.000 stuks nieuw nummer Charlie Hebdo in België

Het nieuwe nummer van het Franse satirische magazine Charlie Hebdo wordt vanaf donderdag in België te koop aangeboden. De distributeur AMP meldt dat er 100.000 exemplaren in België zullen worden verdeeld.

De tweede editie van Charlie Hebdo na de dodelijke aanslag op de redactie in Parijs wordt op 2,5 miljoen exemplaren gedrukt. Het magazine ligt vanaf morgen in de rekken in Frankrijk. Een dag later zullen 100.000 exemplaren te koop aangeboden worden in België.

Het nieuwste nummer van Charlie Hebdo komt er anderhalve maand na de aanslag op de redactie waarbij twaalf mensen om het leven kwamen. Een week na de aanslag kwam meteen een bijzonder hulde-editie uit op in totaal 7,95 miljoen exemplaren, waarvan 480.000 stuks in België werden verkocht.

Na de aanslag steeg het aantal abonnees van 10.000 naar 200.000.