9 doden bij schietpartij in een restaurant in Tsjechië

In de Tsjechische stad Uhersky Brod - in het oosten van het land - heeft een man kort na de middag het vuur geopend in een restaurant. Daarbij zijn acht doden gevallen, ook de dader is gedood. Het gaat om een geïsoleerd incident.

De speciale ordediensten kwamen ter plaatse met een dertigtal agenten. Zij probeerden de dader, een 60-jarige man, te overmeesteren. Maar de man schoot zichzelf dood.

De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken laat weten dat het niet om terreur gaat, maar om de handeling "van één ziekelijke geest". De burgemeester van de stad zegt dat de dader psychische problemen had.

In totaal heeft de man acht mensen doodgeschoten, hij verwondde ook een serveerster. De omgeving van het restaurant werd afgesloten. Het gaat om het ergste schietincident in de geschiedenis van Tsjechië.