"De liefde is een onuitputtelijke bron van inspiratie"

De zanger en gitarist Tom Helsen heeft in Het Depot in Leuven zijn nieuwe cd "Unbreakable" voorgesteld aan zijn fans. Het is zijn eerste album in zeven jaar tijd. "Het feit dat ik hier gewoon terug sta, is belangrijk voor mij", aldus Helsen.

De singer-songwriter Tom Helsen heeft in Het Depot in Leuven zijn nieuwste album voorgesteld. De voorbije jaren worstelde de muzikant met een depressie, maar nu is hij opnieuw helemaal klaar voor het podium.

"Ik ben er achtergekomen dat mijn grote kracht en hetgene waar ik van hou net datgene is wat ik haatte aan mezelf vijf jaar geleden. Ik maak gewoon liedjes van drie minuten en na een seconde kun je horen dat ik het ben. Ik ergerde mij daar vroeger aan, maar nu ben ik heel blij dat mezelf heb teruggevonden", aldus Helsen.

De liefde blijft een onuitputtelijke inspiratiebron voor Tom Helsen. "Ik schrijf altijd over de liefde die niet gaat. Bijna iedereen heeft dat meegemaakt, behalve ik. Ik ben al 21 jaar bij dezelfde vrouw."

Tom Helsen heeft er duidelijk zin in. "Het is belangrijk dat ik me amuseer. Gewoon het feit dat ik hier terug sta, is belangrijk voor mij", besluit Helsen.