"Had toen wel medelijden met prins William"

De Britten hebben een nieuwe held: Eddie Redmayne, die gisteren de harten van de wereld veroverde met zijn "schattige" speech na het winnen van een Oscar. Dat hij daarnaast "een nauwe band" blijkt te hebben met het Britse koningshuis, is een extra meevaller. Plaatselijke nieuwsmedia lieten gisteren dan ook niet na die band nogmaals te onderstrepen. De band gaat terug naar de studiejaren in Eton, toen hij en prins William daar samen studeerden.

Onlangs verklaarde de 33-jarige Redmayne nog aan onder meer lifestylemagazine Glamour en op nieuwswebsite The Telegraph: "We zaten in hetzelfde rugbyteam in 1997. Ik voelde toen altijd wat medelijden voor Will, omdat iedereen de toekomstige Britse koning onderuit wilde halen. Hij kreeg alle slagen te incasseren."

"Ik ben er vrij zeker van dat Will meer angst aanjoeg dan ik. Ik denk dat ik nog nooit iemand schrik aangejaagd heb. Ik heb hem na onze studies niet meer gezien, maar hij was een lief persoon."

"Het is heus wel raar als je in Eton studeert. Je zit daar te studeren naast graven en hertogen, en, in mijn geval, naast prins William. Uiteindelijk leer je dus wel om met dergelijke mensen om te gaan."

De acteur uit "The theory of everything" heeft bovendien een band met de echtgenote van prins William. Redmaynes overgrootvader zou immers met de vader van een oudovergrootvader van Kate Middleton samengewerkt hebben in een Britse koolmijn. De Britten smullen intussen van dergelijke weetjes.

Hier beneden kunt u Redmayne zien in een van zijn eerste grote filmrollen, in 2007 in "Savage Grace":

lees ook