"Ook al is een kind anders, hij heeft ook een hart"

De afgelopen dagen ging het feel good-verhaal van een autistische jongen die uiteindelijk toch een droomverjaardagsfeest krijgt, viraal. Ook al was aanvankelijk niemand van de uitgenodigde klasgenootjes op het feestje van Glenn Buratti opgedaagd, toch leidde een Facebookpost alsnog tot een groots feest voor de 6-jarige jongen uit St. Cloud, Florida (VS). Daarvoor zorgden onder meer de buren, de lokale politie en de brandweer. Op nieuwswebsite My Fox Tampa Bay keek moeder Ashlee gisteren terug op de hartverwarmende reacties.

"Toen op zijn verjaardag, 8 februari, niemand opdaagde, ja, dat is de ergste pijn die je kan voelen. Te zien hoe teleurgesteld je kind is als er niemand komt."

Maar na een Facebookpost over die ontgoocheling volgde een week later een heus feest voor de jongen: "Zijn gezicht lichtte helemaal op. Zijn ogen werden héél groot. Hij heeft niets anders gedaan dan lachen. De agenten en brandweermannen beschouwden hem als een van hen. Meer konden we echt niet gevraagd hebben, dat ze er waren voor ons."

Via Facebook regende het felicitaties voor de jongen, maar er werden ook veel berichten gepubliceerd van ouders met een autistisch kind. Vader John: "Dat één Facebookpost dit allemaal kan teweegbrengen. Geweldig toch."

Ashlee: "Ik hoop dat het nooit meer gebeurt dat niemand opdaagt op een feestje, omdat het kind ietwat anders is. Behandel zo’n kind als elk ander kind. Hou van hen. Ze hebben een hart, net als ieder ander kind."

lees ook