"We nodigen Tom Waes deze zomer uit voor een dagje Blankenberge"

"Tom Waes moet dringend eens naar Blankenberge komen. Hij is duidelijk lang niet in onze stad geweest." Zo heeft de schepen van Cultuur van Blankenberge, Philip Konings (Open VLD), in "De ochtend" gereageerd op de eerste aflevering van "Reizen Waes". Daarin vergeleek Tom Waes een armzalige Albanese badstad met Blankenberge.
© VRT/VTM

Zondag is op Eén het nieuwe seizoen van "Reizen Waes" van start gegaan. Als eerste reisbestemming koos presentator Tom Waes voor Albanië. Aangekomen in de badstad Dürres nam hij geen blad voor de mond: "Dit lijkt op Blankenberge. Het is hier afschuwelijk."

Het stadsbestuur van Blankenberge kan die uitspraken maar matig appreciëren, zo liet schepen Konings in "De ochtend" verstaan. "Waes herhaalt oude clichés. Het bekende lied "Blankenberge" van Hugo Matthysen dateert van de jaren 70. Sindsdien is er in Blankenberge heel wat veranderd."

Konings erkende dat het in Blankenberge in de zomer op de koppen lopen is, maar wees op de alternatieven. "Naast toerisme hebben we een rijk cultureel aanbod. We spelen ook volop op erfgoedbeleving in. Onze initiatieven kennen inmiddels navolging, nota bene wat het strand betreft. We hebben strandbars, beach houses voor de redders en een moderne havenbuurt."

"Eigenlijk liggen we er niet wakker van. Tom Waes moet dringend eens naar Blankenberge komen. Hij is duidelijk lang niet in onze stad geweest. Ik heb al met de burgemeester afgesproken dat we hem deze zomer uitnodigen voor een cultureel én een avontuurlijk dagje Blankenberge."