"Zal ze haar moeder nu naar de keel grijpen?"

Moeders en dochters. Het is niet altijd peis en vree tussen beiden. Dat bleek gisteren ook voor de Oscar-uitreiking, toen Melanie Griffith en Dakota Johnson over de licht-erotische film "Fifty shades of grey" geïnterviewd werden. Moeder Griffith moest toegeven dat ze de film nog niet gezien had en eigenlijk ook niet wilde zien ("It would be strange"), wat dochter Johnson, die de hoofdrol speelt in de film, de ogen deed rollen. Johnson antwoordde daarna enigszins bitsig dat ze dan maar niet moest gaan kijken. Heerlijke televisie dus, op maat van nieuwswebsites wereldwijd gesneden.

Entertainment Tonight had het over een "gespannen conversatie" tussen beiden. E! Online vond dat de dochter "snauwde" naar haar moeder. SF Gate zag een "verveelde Johnson" tijdens het interview. Pix 11 noemde het "een gênant ruzietje".

Volgens The Independent vochten beide vrouwen in de meest competitieve categorie om een Oscar, namelijk die van "Meest vervelend interview": "De sfeer was spannender dan de touwen waarmee Christian Grey zijn vriendin vastbindt. Het waren een en al vrieskoude lachjes." De nieuwssite concludeerde dan ook dat het interview "een heuse marteling" was. The Daily Buzz zag beiden “kibbelen op de rode loper”.

Elle Magazine zag dochter Johnson alvast haar moeder naar de keel grijpen. Cinema Blend besloot dat dit "het meest vreemde moment op de rode loper uit 2015" zal worden. Maar de meeste websites hadden het gewoon over "een typisch moeder-dochtermoment". Oordeelt u zelf:

lees ook