Apple stelt nieuwe "diversiteitsemoji" voor

Apple werkt aan een nieuwe reeks emoji die de etnische diversiteit beter weerspiegelen. Dat schrijft mashable.com. Tot nu toe waren de emoji hoofdzakelijk blank of zetten ze stereotypen in de verf.

Emoji zijn kleine afbeeldingen die aan een tekstbericht of een e-mail kunnen worden toegevoegd. In één oogopslag geven ze zonder woorden een begrip, een gebaar of een gevoel weer.

De emoji met een menselijk gelaat die Apple tot nu toe aanbood, waren hoofdzakelijk blank. Hadden ze wel een andere huidskleur, dan ging het vaak om een stereotiepe afbeelding van een bepaalde bevolkingsgroep.

OS X

Binnenkort zullen de emoji van Apple de etnische diversiteit wél weergeven zoals ze is. Dat moet blijken uit een nieuwe betaversie van het besturingssysteem OS X. Die telt tal van nieuwe emoji die een heel gamma aan kleuren en vormen beslaan. Eenzelfde emoji van bijvoorbeeld een "vuistje" zal in de toekomst in liefst zes verschillende huidskleuren beschikbaar zijn.

Daarnaast stelt Apple ook een opvallende aanpassing voor van de emoji van een uurwerk. Was dat voorheen een doorsnee exemplaar, dan verschijnt weldra een afbeelding van een Apple Watch.