Buurman nodigt Yevgueni en BLØF uit op Nekka-Nacht

Het Nederlandstalige muziekfestival Nekka-Nacht krijgt dit jaar naast centrale gast Buurman ook Yevgueni, BLØF, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo, Stijn Meuris, Stef Bos, Laïs, Senne Guns en Fanfare 't Akkoord over de vloer.
©Chris Stessens
Buurman.

Nekka-Nacht vindt dit jaar op 25 april plaats. Deze keer is de locatie niet het Sportpaleis in Antwerpen maar wel de naburige Lotto Arena.

Het Sportpaleis bleek de voorbije jaren - op de afscheidsshow van De Nieuwe Snaar na - sowieso iets te groot voor Nekka-Nacht, maar de organisatie kiest ditmaal naar eigen zeggen ook bewust voor een "intiemer" decor. "Zo krijgt het publiek een echte 'beleving' in plaats van enkel een verre toeschouwer te zijn", zegt Koen Huygebaert, artistiek coördinator bij Nekka. "Toen we ons vorig jaar afvroegen waar we met Nekka-Nacht naartoe wilden en dan Buurman-zanger Geert Verdickt op Dranouter met zijn akoestische gitaar de hele Nekka-tent zagen inpakken, wisten we genoeg."

Alle andere artiesten op de affiche zijn persoonlijke helden van Buurman of artiesten waar Verdickt een bijzondere band mee heeft. Zo brak Buurman net als Yevgueni door in het Leuvense en verzorgde Verdickt vorig jaar het voorprogramma van BLØF in Nederland.

De Nekka-organisatie maakte ook nog bekend dat er dit najaar opnieuw een Nekka-wedstrijd komt, waarin op zoek wordt gegaan naar nieuw Nederlandstalig muziektalent. De voorbije jaren bracht dat concours onder meer Yevgueni, Stoomboot, Hannelore Bedert en ook Buurman zelf de nodige naambekendheid.