Colruyt houdt vast aan Cara Pils

Colruyt Groep heeft beslist om de naam van Cara Pils niet te veranderen. "De naamsverandering was nog niet beslist omdat we wisten dat er een emotionele band bestond tussen de pils en de klant. De berichten op sociale media en de petitie hebben dat nu ook bewezen", zegt woordvoerder Jan Derom van Colruyt. De verpakking van de pils zal wel veranderen, al zullen de mensen daar ook hun stem over kunnen laten horen.

Colruyt Groep had vorige week het plan opgevat om de naam van Cara Pils te veranderen in Everyday Pils. Door het protest op sociale media en een petitie waarop meer dan 6.000 mensen intekenden, blijft Cara Pils dus toch bestaan.

Het is niet duidelijk of de commotie rond de mogelijke naamswijziging de verkoopcijfers van de pils heeft beïnvloed, omdat Colruyt Groep niet communiceert over de verkoopcijfers van producten, zegt Derom.

Colruyt Groep geeft de mensen de kans om de nieuwe verpakking mee te kiezen. Tussen donderdagmiddag 26 februari en maandag 2 maart om middernacht kunnen ze een stem uitbrengen.