Miljoenen euro voor sleutelwerk van Joseph Beuys

De Duitse kunstverzamelaar Erich Marx heeft aangekondigd dat de installatie "Das Kapital Raum 1970-1977" van Joseph Beuys in het Museum Hamburger Bahnhof in Berlijn wordt geëxposeerd. Marx betaalde meer dan vier miljoen euro voor het sleutelwerk van Beuys.
AP1977

De Duitse ondernemer en kunstverzamelaar Erich Marx heeft op een persconferentie aangekondigd dat hij de installatie "Das Kapital Raum 1970-1977" in bruikleen geeft aan het Museum Hamburger Bahnhof in Berlijn.

De 94-jarige mecenas heeft een grote verzameling naoorlogse kunst. Verschillende werken worden tentoongesteld in het Museum Hamburger Bahnhof in Berlijn.

Joseph Beuys (1921-1986) was een van de invloedrijkste kunstenaars uit Duitsland in het tweede deel van de twintigste eeuw. Hij maakte "Das Kapital Raum 1970-1977" voor de Biënnale van Venetië. De monumentale ruimtesculptuur bestaat uit een pianovleugel en verschillende beschreven leien.

De Duitse minister van Cultuur Monika Grütters vindt het initiatief van Erich Marx een grote stimulans om het nieuwe museum Museum der Moderne in Berlijn zo snel mogelijk te realiseren. Wanneer het museum klaar is, kan de installatie naar dat museum verhuizen.