Netflix maakt film met Pee-wee Herman

De Amerikaanse streamingzender Netflix heeft het licht op groen gezet voor de film "Pee-wee's big holliday". De opnames gaan van start in maart en de film zal exclusief in première gaan op de streamingzender.
AP2011

Pee-wee Herman is een typetje van acteur Paul Reubens. Het typetje ontstond eind de jaren 70 toen Reubens in het improvisatietheater actief was en een man wou vertolken die een carrière als komiek ambieert, maar geen grappen kan vertellen.

Midden de jaren 80 maakte Tim Burton de film "Pee-wee's big adventure". De film werd een groot succes en Pee-wee dook op in televisieshows, liveshows en het theater.

Netflix omschrijft de nieuwe film met Pee-wee Herman als een episch verhaal over vriendschap en het lot. Het is nog niet bekend wanneer de film in première zal gaan.

Meest gelezen