Parijs in de ban van drones

Minstens vijf drones zijn vannacht over de Franse hoofdstad Parijs gevlogen. De bestuurders konden niet worden gevat. Na de aanslagen op Charlie Hebdo in januari, veroorzaakte een drone boven het Elysée ook al onrust.
AP2013
archieffoto

De drones vlogen allemaal in gevoelige zones: de eerste drone vloog net na middernacht vlak bij de Amerikaanse ambassade, daarna waren er ook in de buurt van de Eiffeltoren, les Invalides en de Place de la Concorde, zo meldt een bron dicht bij het onderzoek. "Het kan gaan om een gecoördineerde actie, maar we kunnen er op dit moment niets meer over zeggen."

In januari, net na de aanslagen bij Charlie Hebdo, leidde een onbekende drone boven het Elysée tot de nodige onrust bij onze zuiderburen. Ook toen kon de dader niet opgepakt worden.