Recordaantal schadeclaims na pinksterstormen

De hagelstormen van het pinksterweekend vorig jaar hebben een recordaantal schadeclaims bij de verzekeringen veroorzaakt: 180.000 in het totaal, goed voor 700 miljoen euro of gemiddeld 3.600 euro per geval.

Vorig jaar, tijdens het pinksterweekend, werd ons land op verschillende plaatsen getroffen door een zware storm en hagelbuien. Die veroorzaakten heel wat schade.

In totaal werden 180.000 schadeclaims ingediend. Per geval werd gemiddeld 3.600 euro uitgekeerd. "Soms voor een kleine schade aan een lichtkoepel, soms voor ernstige schade aan kassen en gewassen, zelfs voor een verloren seizoen voor tuinbouwers en kwekers", zegt Wauthier Robyns van Assuralia.

"We zijn er maanden mee bezig geweest", aldus Robyns. "De herstellingsbedrijven waren overstelpt met auto's die uitgedeukt moesten worden. Ik geloof dat er nu nog altijd auto's zijn die dezer dagen uitgedeukt worden."

Meest gelezen