Vier Fransen opgepakt na schietpartij op N4 in Marche-en-Famenne

Na de politieachtervolging waarbij op de N4 in Marche-en-Famenne (provincie Luxemburg) schoten gelost werden, zijn vier mensen van Franse origine opgepakt. Dat meldt het parket van Luxemburg.

Na een juwelendiefstal in het Groothertogdom Luxemburg, is de wagen van de verdachten een tijdlang achtervolgd door de ordediensten van het Groothertogdom. "Toen het voertuig op Belgisch grondgebied aankwam, hebben de Belgische politiediensten op de N4 eveneens de achtervolging ingezet", zo meldt het parket.

"Ter hoogte van Marche-en-Famenne werd een versperring geplaatst. De bestuurder probeerde die versperring te vermijden en benaderde op gevaarlijke wijze de agenten ter plaatse, die in gevaar werden gebracht. Ze hebben dan twee schoten gelost, één daarvan heeft het voertuig geraakt. De wagen is moeten stoppen en vier personen van Franse origine werden opgepakt", zo klinkt het.

Volgens het parket worden nu de nodige stappen ondernomen om de vier over te dragen aan de Luxemburgse autoriteiten

Door de politieactie werd de N4 rond 14.30 uur tijdelijk afgesloten voor het verkeer, maar intussen verloopt het verkeer er weer normaal.