Dodentol na ongeval met veerboot in Bangladesh stijgt naar 78

Na het ongeval met een veerboot zondag in Bangladesh is het aantal dodelijke slachtoffers opgelopen tot 78. De hulpdiensten hebben stroomafwaarts van de plek van het ongeval nog lijken van passagiers ontdekt, zo hebben de autoriteiten laten weten.

De veerboot zonk enkele minuten na de aanvaring met een vrachtschip op de rivier Padma. Er waren ongeveer 150 passagiers aan boord. Volgens overlevenden was de ferry overladen. Een vijftigtal mensen werd gered door andere boten of kon naar het vasteland zwemmen.

In Bangladesh, dat meer dan 200 rivieren en stromen telt, is scheepvaart het belangrijkste transportmiddel. Vijfennegentig procent van de honderdduizenden boten en bootjes voldoet echter niet aan de minimale veiligheidsnormen. Er gebeuren dan ook vaak ongevallen. Veerboten beschikken meestal niet over passagierslijsten.