Drones: drie journalisten Al Jazeera opgepakt

In Parijs zijn drie journalisten van de Arabische zender Al Jazeera opgepakt, omdat ze een drone zouden hebben laten rondvliegen, een onbemand vliegtuig. De afgelopen dagen was er in Frankrijk veel te doen om enkele drones die in Parijs gesignaleerd waren op enkele opmerkelijke plekken, maar daar zouden de drie niets mee te maken hebben.

De drie journalisten van de Arabische nieuwszender werden aangehouden in het Bois de Boulogne, het bos aan de zuidwestrand van Parijs. Ze waren daar bezig een drone op te laten. Eén van de drie bestuurde het toestel, een ander filmde het.

Ze zijn aangehouden omdat het verboden is om in Parijs drones te laten vliegen. Volgens de eerste berichten is er geen verband tussen de aanhouding en de drones die de afgelopen twee nachten boven Parijs zijn gesignaleerd. Die toestellen vlogen onder meer boven de Amerikaanse ambassade en boven de Eiffeltoren, wat tot onrust leidde bij veel Parijzenaars, zeker na de terreuraanslagen van ruim een maand geleden en de vele veiligheidsmaatregelen die daarop volgden.

Behalve de Al Jazeera-journalisten is in Parijs ook een restauranthouder aangehouden. Zijn buurman had in paniek de politie gebeld omdat de man 's avonds een drone de lucht had ingestuurd. Maar ook deze actie zou niets te maken hebben met de vele nachtelijke en onbekende drones boven Parijs.