Jean Philip De Tender wordt directeur Media bij EBU

Jean Philip De Tender wordt vanaf 1 mei de nieuwe directeur Media van de European Broadcasting Union (EBU). Dat meldt de VRT-persdienst. Op dit moment is hij manager Televisie bij de openbare omroep. Wie zijn takenpakket overneemt, is niet duidelijk.
© VRT 2011 Lies Willaert

Jean Philip De Tender ging in 1989 aan de slag bij de openbare omroep, eerst als redacteur en later als eindredacteur van diverse actua-programma’s van Jan Van Rompaey. Van 2007 tot 2014 leidde hij als netmanager Eén en sinds vorig jaar is hij manager Televisie.

Op 1 mei wordt hij de nieuwe directeur Media van de EBU en verlaat hij de VRT. "Na 25 jaar mij met passie te hebben ingezet voor de VRT, is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging", zegt hij. "Ik kijk ernaar uit om, met wat ik bij de VRT heb geleerd, vanop het internationale niveau te ijveren voor het belang van sterke, publieke omroepen. Dit is geen vaarwel aan de VRT-collega’s. Ik kijk er al naar uit om hen te blijven ontmoeten, in mijn nieuwe functie en als vriend."

Gedelegeerd bestuurder Leo Hellemans wenst hem alle succes. "Ik ben in de eerste plaats fier dat iemand van de VRT zo’n topfunctie gaat bekleden bij de EBU. Graag wil ik Jean Philip bedanken voor al het geleverde werk. Ik hou in het bijzonder fijne herinneringen over aan de periode dat ik intensief met Jean Philip samenwerkte toen hij netmanager was van Eén."

De Tender blijft tot 30 april als manager Televisie op post. De VRT werkt volop aan de integratie van de afdelingen Media en Productie. Uit die oefening moet blijken hoe de taken van de manager Televisie verder zullen worden opgevolgd.