Man krijgt levenslang voor dood "American sniper"

In de Amerikaanse staat Texas is een gewezen marinier veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Chris Kyle. Kyle is de scherpschutter die als inspiratie diende voor de film "American sniper" die toevallig vandaag ook bij ons in de zalen komt.

Oud-marinier Eddie Ray Routh (27) werd behalve voor de moord op Kyle ook veroordeeld voor de dood van diens vriend Chad Littlefield. Hij maakt geen kans op vervroegde vrijlating. Het vonnis werd rechtstreeks uitgezonden op televisie.

De twee mannen werden doodgeschoten in een schietstand in Glen Rose, dichtbij Fort Worth in de staat Texas. Kyle had Routh, die leed aan post-traumatische stress, onder zijn hoede genomen.

De film "American sniper" is op deze gebeurtenissen gebaseerd. De film won zondagnacht in Hollywood de Oscar voor beste geluidsmontage.