Opnieuw drones boven Parijs

Boven de Franse hoofdstad Parijs zijn vorige nacht, tussen 22 uur en 2 uur, opnieuw drones -onbemande vliegtuigjes- gespot. Dat vernam het Franse persagentschap AFP in politiekringen.

De drones, waarvan het aantal niet is bepaald, zijn door getuigen en agenten waargenomen. Dat gebeurde onder meer in de omgeving van de place de la Concorde, nabij de Amerikaanse ambassade. De op afstand bestuurde toestellen werden ook gespot langs de Seine en de Eiffeltoren. De zones waar ze over vlogen, komen grotendeels overeen met de plaatsen waar de vorige nacht vijf drones zijn waargenomen.

Het gerecht is gisteren een onderzoek gestart voor het "vliegen met een luchtvaartuig in een verboden zone". De speurders hebben het raden naar de motieven van de herhaalde dronevluchten. Een dikke maand geleden veroorzaakte een onbekende drone boven het Elysée nog de nodige onrust bij onze zuiderburen. Sinds oktober zijn in de omgeving van Franse kerncentrales een twintigtal drones gezien. De daders konden niet geïdentificeerd worden.

In de Franse hoofdstad zijn momenteel talrijke veiligheidstroepen ingezet, na de dodelijke aanslagen begin januari tegen onder meer het satirische weekblad Charlie Hebdo.