Stroopfabriek Borgloon wordt grote woon- en zorgcampus

De voormalige stroopfabriek Meekers-Poncelet in Borgloon wordt een moderne woon- en zorgcampus. Op de site van 16.600 m2 komen onder meer erkende assistentiewoningen, een lokaal dienstencentrum, een Grand Café, toeristische infrastructuur en aangepaste wooneenheden voor andersvaliden. De vooropgestelde investering bedraagt minstens 20 miljoen euro.

De stroopfabriek Meekers-Poncelet werd opgericht in 1883. De huidige gebouwen aan de Sittardstraat dateren uit 1937, maar staan al 20 jaar te verkommeren. Ondernemer Mathieu Vanbockrijck, de huidige eigenaar van de site, ontvouwt nu de plannen om hier een moderne woon- en zorgcampus te bouwen. Het goedgekeurde Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) laat deze bestemmingswijziging toe.

De investeerders, consultants en architecten gaan nu een masterplan uitwerken, waarin ook de wensen en visie van de overheidsinstanties zullen zijn. "Het is onze bedoeling om een mooie mix te maken van diverse functies", zegt Vanbockrijck

Het project zal een totale investering vragen van minstens 20 miljoen euro en tientallen jobs opleveren. Als timing voor de opening wordt eind 2016 vooropgesteld.