Urbanus mag 'm van jetje geven op Pinkpop

De eerste namen van de komende editie van Pinkpop zijn bekend. Het festival in Landgraaf in Nederland strikt onder anderen Urbanus, Muse, Elbow, Robbie Williams, Anouk en Foo Fighters. Urbanus is wellicht de opvallendste naam op de affiche. De komiek uit Tollenbeek deed vorig jaar verschillende festivals aan in ons land samen met de muzikanten van De Fanfaar.

Van 12 tot en met 14 juni vindt in Landgraaf in Nederland een nieuwe editie van Pinkpop plaats. Op een persconferentie heeft de organisatie de eerste namen bekendgemaakt.

Op vrijdag 12 juni komen Muse, Elbow, Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, George Ezra, Faith No More, Above & Beyond, Paloma Faith, Gavin James, Dj's Waxfiend & Prime ft. Jebroer & Adje, Pop Evil, Jick Munro & The Amazing Laserbeams.

Een dag later staan Robbie Williams, Avicii, The Script, Anouk, Kensington, Eagles of Death Metal, Dotan, The Wombats, Selah Sue, Sheppard, John Coffey, Magic!, Joost van Bellen en East Cameron Folkcore op het podium.

De derde en laatste dag tekenen Foo Fighters, Pharrell Williams, Sam Smith, Onerepublic, Rise Against, De Jeugd van Tegenwoordig, Counting Crows, Fiddler's Green, Typhoon, Kovacs, Kitty, Daisy & Lewis, Oscar and the Wolf, Nick Mulvey, Urbanus & De Fanfaar, Willia Wartaal & Doppelgang, Ewert and the Two Dragons en Pierce Brothers present.

Later zal de organisatie nog meer namen bekendmaken.