Vlaams Parlement even ontruimd na bommelding

Het Vlaams Parlement is tijdens de plenaire zitting deze namiddag even ontruimd na twee bommeldingen. Na twintig minuten kon de zitting worden hervat. Het Brusselse parket heeft ondertussen een onderzoek geopend naar de meldingen.
(Archieffoto)

Rond 16.30 uur schorste voorzitter Jan Peumans de debatten. "Dames en heren, ik heb een belangrijke mededeling", zei hij. "Er zijn twee bommeldingen binnengekomen. Ik wil jullie verzoeken om allemaal het halfrond te verlaten."

Volgens Peumans zijn de meldingen afkomstig van iemand die beweert te handelen in naam van terreurgroep IS. "Er zouden bommen en granaten gedropt zijn, zelfs hier in het halfrond", zegt Peumans aan VRT Nieuws. 

Alle parlementsleden en bezoekers verlieten de zaal en verzamelden in de inkomhal. "Een eerste controle in het parlement heeft geen verdachte items opgeleverd", zegt parketwoordvoerster Marie-Rose Broucker.

Zo'n twintig minuten later kon de zitting opnieuw worden hervat. "Na de plenaire vergadering zal er waarschijnlijk nog een grondigere controle plaatsvinden, met een explosievenhond", zegt de parketwoordvoerster. "De conclusie is volgens mij dat het om een of andere grappenmaker of gek gaat", besluit Peumans.

Meest gelezen