1.300 namaakgoederen in beslag genomen in Tessenderlo

De lokale politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo en de FOD Economie hebben op de Zwarte Markt in Tessenderlo, een grote overdekte markt, maar liefst 1.300 namaakgoederen in beslag genomen. De namaakspullen werden aan verschillende standen te koop aangeboden.

De lokale politie leverde in het kader van een controle op namaakartikelen bijstand aan de mensen van de FOD Economie .

Er werden bij vijf standen inbreuken vastgesteld. De 1.300 in beslag genomen stuks bleken namaakspullen te zijn van de merken Gucci, Chanel, Armani, Versace, Michael Kors en Nike.

Het ging vooral om handtassen, portefeuilles, gewone schoenen maar sportschoenen, en juwelen. Tegen de standhouders is een proces-verbaal opgesteld. Ze zullen zich voor deze ongeoorloofde praktijken voor de rechtbank moeten verantwoorden.