52-jarige fietsster sterft na aanrijding in Herenthout

In Herenthout is deze morgen iets voor 7 uur een 52-jarige vrouw op de fiets aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer kwam enkele tientallen meters verder terecht op de rijbaan en overleed ter plaatse. De bestuurder van de bestelwagen is in shock.

Het ongeval gebeurde op de Herentalsesteenweg. Vermoedelijk wilde de fietsster de rijbaan oversteken en merkte de bestuurder van de bestelwagen de fietsster niet of te laat op.

Voor de 52-jarige fietsster uit Herentals kwam alle hulp te laat. Zij was op slag dood. De bestuurder van de bestelwagen was in shock en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval is de rijbaan volledig versperd. Een verkeersdeskundige van het parket komt ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken. Deze ochtend was het mistig, maar het onderzoek van de deskundige moet daar meer duidelijkheid over brengen.