"Onze dochter zal zich nu minder verschillend en alleen voelen"

Een moedervlek van haar dijbeen tot haar tenen, zo gaat de 18 maanden oude Honey-Rae door het leven. De ouders van het meisje gaan erg ver om hun dochter te steunen. Ze hebben allebei een tatoeage laten zetten die overeenkomt met de moedervlek van hun dochter. "We willen niet dat ze zich minderwaardig gaat voelen door de vlek op haar been, dat is wat we hiermee willen bereiken", zeggen ze in de Britse pers.

"Mensen vinden het wellicht heel extreem, maar voor ons was het de normaalste reactie om te vermijden dat onze dochter zich anders en alleen zou voelen in de wereld", zegt moeder Tanya in The Mirror.

Haar man keerde eind vorig jaar terug met een tatoeage. Enkele dagen geleden was het de beurt aan Tanya, pal op haar 40e verjaardag.

"Het deed ongelooflijk veel pijn, maar het was elke seconde van die pijn meer dan waard", getuigt de vrouw. Ze liet de tatoeage nadien zien aan haar dochter. "Ze raakte het voorzichtig aan en ze lachte", zegt de moeder.

"Toen wees ze naar haar eigen been en zei ze "match". Mocht ik nog enigszins twijfelen over wat ik had gedaan, dan was die twijfel hierna meteen verdwenen." 

Ze geeft toe dat ze zich zorgen maakte toen ze anderhalf jaar geleden de moedervlek zag. "Zoals iedere moeder wilde ik niet dat mijn dochter anders zou zijn. Ik wilde dat ze was zoals ieder ander gezond kind. En hoewel ze in onze ogen perfect was, wisten we heel goed dat dit in de ogen van sommige mensen niet het geval zou zijn."

De ouders zijn nog steeds gelukkig met hun beslissing. "Ze raakt voortdurend haar vlek en onze tatoeages aan. En dan giechelt ze. Ik kan niet gelukkiger zijn", besluit de mama.